20 juli 2020

Musea Almelo

Maak een wandeling door Almelo en bezoek 3 kleine musea. De musea zijn gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De bezoekduur per museum is 20 tot 30 minuten. Ik heb deze musea bezocht met mijn dochter van 16 en moeder van 68.

Huis van katoen en nu

Een museum met alles wat gewone Almeloërs zo mooi vinden: Heracles, bekende (oud)inwoners, plaatjes en filmpjes, gratis portretten, gedeelde verhalen en de bekende uitdrukkingen van Herman Finkers op tegeltjes.

Wevershuisje

In het Wevershuisje is er een permanente expositie van 'VAN VLAS TOT LINNEN', met onder andere een 300 jaar oud weefgetouw, spinnewielen, diverse textielwerkvormen en oude gereedschappen.

Er worden regelmatig demonstraties gegeven van oude ambachten zoals weven, spinnen, kantklossen en zijde schilderen.

Bolletje, winkel en koffieschenkerij

Op de eerste etage van dit nostalgische pand kunt u een complete collectie van allerlei Bolletje producten bewonderen. Zoals jaren oude beschuitbussen, oude bakmachines, bakvormen van koekjes en reclamemateriaal.

Op de begane grond kunt u genieten van een kop koffie of thee met iets lekkers van Bolletje. Tevens is hier een cadeauwinkel met allerlei Bolletje-producten.

Afbeeldingen gebruikt voor dit artikel zijn eigendom van Bolletje Winkel.